“Enguany ve carregat de lluita i il·lusió”

Per entendre els objectius que es marca Arran pel 2015 cal entendre que actualment Arran Tarragona travessa un moment conjuntural important, ja que hi hagut una reestructuració de la militància, fet que ha comportat que només quedin dos vells militants.

A més, diversos esdeveniments políticosocials que han succeït: el creixement espontani d’un independentisme sociològic estès al conjunt de la població de la CAC, el continu i incessant creixement de l’ANC, els constants canvis previs del 9-N… Han sobrepassat a una assemblea mancada de suficients reflexes i/o capacitat d’adaptació.

Tenint en compte aquesta conjuntura hem hagut de revisar els objectius de l’últim debat intern (octubre 2014)

Primer de tot des d’una mirada introspectiva i sempre a través d’una sinceritat elemental per a fer crítiques constructives hem buscat les nostres carències com a militants i alhora com a subjectes polítics.

Molts cops pequem de voler començar la casa per la teulada, cal començar a millorar de baix a dalt. Doncs els fonaments que vèiem trontollar dins la nostra organització eren la manca de disciplina de les militants que hi formem part. D’aquesta manera, valoràrem que si aconseguíem recobrar la disciplina seria l’espurna que engegaria els engranatges necessaris per dur a terme el canvi necessari. Ja que tenint una assemblea coordinada i cohesionada aconseguim ser un nucli fort per fer front a les adversitats de cada moment, per seguir l’estratègia política que marca l’esquerra independentista i mantenir unes bones dinàmiques assembleàries.

La revisió del debat intern ha suposat recuperar el significat de militant i la conscienciació d’haver de treballar col·lectivament. Ha sigut així que des de llavors s’han canviat certes dinàmiques de l’assemblea, així estant totes les militants implicades en la nostra tasca política, tant a nivell pràctic com teòric.

Pensem que si ens replantegem quin tipus de militància volem duu a terme dins d’Arran això serà la base pel seguit de canvis que volem realitzar en la nostra estratègia a desenvolupar.

Per una banda, creiem que és totalment necessari reprendre l’activitat que realitzàvem amb el SEPC. Amb anterioritat, s’anaven fent reunions bilaterals amb bastant periodicitat i freqüència, realitzàvem actes conjunts i formacions comunes, en les que ja no només s’establien unes relacions polítiques sinó també personals que ajudaven a tenir una relació fluïda i coherent amb el SEPC, una unió de les veus del jovent de l’esquerra independentista, amb el que això comportava una visualització del jovent de l’EI i una suma de forces, fent-nos més fortes. Actualment aquest treball constant ja no existeix però tenim un espai en que periòdicament ens anem trobant amb les militants del SEPC, aquest espai és el taller del capital. Cada 15 dies podem debatre sobre el llibre de Karl Marx, exposant dubtes del que hem llegit i relacionant certs aspectes analitzats al capital amb la conjuntura actual, fent ús del materialisme dialèctic. Aquest espai hi assisteixen la majoria de militants d’Arran Tarragona, fet important i productiu perquè a través del capital no només debatem, qüestionem o ens formem sinó que ens relacionem amb d’altres militants d’organitzacions anticapitalistes de Tarragona. Aquest espai és de vital importància pels fruits que pot arribar a donar, ja no només a nivell individual de cada militant sinó també a nivell col·lectiu, doncs a partir d’aquest espai es podria arribar a consolidar i establir relacions polítiques entre Arran i el SEPC complint d’aquesta manera un dels objectius marcats pels propers 6 mesos o fins i tot es podria tornar a reengegar l’antiga plataforma anticapitalista que fa quatre anys que es va dissoldre; la plataforma repartim el treball i la riquesa.

Per una altra banda, ens trobem periòdicament amb la resta dels col·lectius de l’esquerra independentista, en aquestes trobades es generen debats per traçar línies de ruta comunes, d’actuació i de treball, com encarar el projecte polític que estem duent a terme, analitzant el nostre entorn i generant opinions diverses sobre tot el que hi passa. En línies generals, es treballa amb la resta del col·lectius de l’esquerra independentista per generar respostes comunes a tots els conflictes, problemàtiques, fets, diades, etc., que puguin sorgir en el transcurs de la política. Doncs uns dels objectius que ens hem marcat és de passar a tenir un paper passiu a passar a ser protagonistes d’aquests espais, fer-los sentir com a propis i dotar-los de perspectiva juvenil doncs així treballar des de diferents punts de vista i perspectives, on unir-nos per anar tots a una, convertint l’esquerra independentista de Tarragona en un moviment fort, unit, madur i conscient. Això no només significa anar a les reunions i donar l’opinió del col·lectiu en els aspectes concrets que es parlaran en dites reunions, sinó proposar, analitzar, reflexionar, agafar la batuta en certs moments i situacions… En definitiva, empoderar-nos d’aquests espais i fer-los nostre, mantenint un paper actiu i dinàmic.

Un altra espai que cal enfortir generant un paper més actiu és el casal popular sageta de foc. El febrer del 2015 farà un any en que el casal es va mudar i ens vam traslladar del carrer Trinquet Vell al carrer de la Nau. Fet que ha suposat que creixéssim tant de maduresa política com de número de les militants. Al ser l’únic col·lectiu juvenil del casal a vegades ens costa fer escoltar la nostra veu dins del casal i sentir-lo com un espai propi. Però cal que insistim i cal que treballem per revertir les dinàmiques existents al casal que a vegades pel seu caràcter burocràtic i institucional o per la rapidesa de resposta en certs moments que exigeix la pròpia dinàmica inherent pel tipus de nou casal impossibilita que a vegades puguem parlar a temps certs debats, que no es reflecteixi al 100% què opinem i què pensem Arran, que no ens qüestionem certs aspectes existents que semblen inamovibles o incanviables… Doncs pensem que és de vital importància que el jovent tingui un paper actiu dins del casal, ja que malgrat que no és el nostre espai de referència juvenil, és un espai que podem aglutinar a les joves per tal de conscienciar i mobilitzar el jovent de Tarragona.

Finalment, i per últim cal que ens apropem a les joves, perquè actualment ens hem plantejat que no coneixem les joves de la nostra ciutat, quins son els seus valors, les seves inquietuds, els seus pensament, preocupacions, etc. Pel que ens hem plantejat apropar-nos aquelles associacions o agrupacions que són pròpies del jovent i properes al casal i que, per tant, ens hi hem de sentir identificades en les problemàtiques que ens trobem dia a dia pel simple fet de ser jove. Doncs ens referim a grups de teatre (Tornavís Teatre, Seven Six…), a caus o esplais de la ciutat i finalment on ens agradaria tenir una presència és a la imaginada, entenent què és el màxim representant d’espai juvenil alternatiu que actualment existeix a la ciutat durant a l’estiu. Ens hem donat compte que no treballem colze a colze amb joves que tinguin preocupacions semblants a nosaltres i que, per tant, com a col·lectiu aglutinador de jovent hem d’impulsar i crear espais en els que donin peu a treballar conjuntament fent front a les discriminacions i atacs capitalistes que rebem les joves constantment.

D’aquesta manera, els objectius que ens marquem pel 2015 ho fem amb voluntat de treballar per construir un futur digne per al jovent del nostre poble, al voltant de tres eixos: socialisme, independència i feminisme, que ens han de permetre construir una societat lliure de tota opressió i explotació.