Possibles escenaris pel 2015


L’anàlisi de les tendències econòmiques, polítiques, socials actuals ens poden donar una mica de pistes per tal de poder visualitzar possibles escenaris futurs, sempre tenint en compte que poden aparèixer variants que poden arribar a modificar moltíssim aquesta aproximació, fins i tot negant-la.

Es preveu que l’imperialisme yanki-europeu seguirà embogit i agressiu com qualsevol imperi en la seva fase decadent, seguirà repartint mort a les seves fronteres des de l’estret de Gibraltar recorrent el nord d’Àfrica passant per Síria fins a Ucraïna, esclau de les seves aliances amb Israel i Aràbia Saudí; a l’altre costat s’enfronta a Corea del Nord i Xina. La UE, els EUA i l’OTAN, seguiran comandant la societat burgesa conduint la humanitat cap al desastre, l’acord conegut com a TTIP és un pas més cap a l’abisme.

L’estat espanyol, cada cop més, una peça d’aquests organismes supranacionals no serà esquarterat, ni el seu territori ni la seva riquesa, perquè quatre catalanets s’omplin la boca de “dret a decidir”, cadenes humanes,…. La història de la independència dels pobles és la història de la naturalesa pura i dura dels imperis, sense sang no s’avança ni una passa. L’estat espanyol i la Unió Europea no tenen intenció d’autoimmolar-se, només una força superior que no existeix, podria obrir o aprofitar les esquerdes obertes al camp capitalista.

Al maig de 2015 hi haurà eleccions municipals i la CUP pot augmentar moltíssim la seva presència a les institucions burgeses, amb tot el positiu que suposa deixar a l’armari dels records la marginalitat i amb tot lo negatiu que suposa la hipertròfia de la branca legalista i institucional en relació al desenvolupament d’una organització d’avantguarda al si d’un moviment revolucionari que s’organitzi i traci una estratègia coherent cap a la presa del poder per assalt per part del proletariat internacional, a un pas del reformisme. Al novembre hi haurà eleccions estatals, on Podemos pot trencar el bipartidisme i protagonitzar la fase senil del règim monàrquic espanyol. Prèviament veurem els efectes pràctics del que suposa l’avui només teòrica Llei Mordaça, sobretot quan es preveu lluita contra el TTIP, contra l’auge del feixisme i la Vaga General convocada pel 22 d’octubre per les Marxes per la Dignitat a l’estat espanyol.

Cal veure si ANC és capaç de mantenir la unitat entre burgesia i classe treballadora catalana, entenent que la taxa d’atur i la misèria seguirà present si és que no s’agreuja amb la implantació del TTIP. ANC té garantit part del seu recorregut si ERC i CiU segueixen flirtejant mentre parlen d’independència i fent passos estúpids però que semblin intel·ligents per mantenir una il·lusió opiàcia i paralitzant que allunya el poble treballador dels Països Catalans de la presa de consciència de classe.

En aquest context les organitzacions que es consideren revolucionàries cal que incrementin esforços en la seva clarificació ideològica i teòrica, cal que es facin avanços interns pel que fa superar els propis sectarismes, poca ambició i perspectiva, individualismes, derives reformistes i xovinistes,… per poder després avançar en passos pràctics cap a la creació d’un front comú amb un programa de mínims, que permeti apuntar cap a una fita concreta, amb consignes simples i pedagògiques, com podria ser impedir la implantació del TTIP, i que aquest objectiu concret serveixi per a generar un mètode que sigui capaç d’organitzar la gent del nostre entorn com a classe treballadora, que permeti establir aliances amb organitzacions d’altres nacions en lluita i avançar així en la presa de consciència de classe de la massa de població explotada i en conseqüència enfortir el Treball en la seva lluita a mort contra el Capital, la naturalesa no ens dóna un temps infinit, anem a contrarrellotge.

 

image_pdf

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*