Entrevista al col·lectiu Rescat


1.Per què Rescat? Perquè existeix? A quina visió de la realitat respon?

Rescat és un col·lectiu que existeix per respondre a la solidaritat antirepressiva intramurs, quan una persona per lluites polítiques és privada de la seva llibertat, entenem que la lluita pot comportar diferents nivells de repressió, entre ells la presó, i es ai on nosaltres actuem.

2. Per a què Rescat? Què voleu aconseguir? Què perseguiu? Quines perspectives de futur teniu?

Per lluitar en defensa dels drets de les persones que han sigut condemnades o estan a presó per motius polítics, el que voldríem és molt ampli, des de el fi de la dispersió de les preses i presos polítics, l’alliberament de presos en malaltia terminal, el respecte dels drets humans dins del sistema penitenciari, l’abolició de la tortura…

3. Des de quan fa què existiu? quina és la vostra història? quina diferència hi ha entre Rescat i Alerta Solidària?

Rescat existeix des de mitjans del 2001 fruit de l’unió de diversos grups de suport antirepressius creats arran de la desarticulació de l’últim Comando Barcelona de l’organització polític-armada basca E.T.A., aquests grups donaven suport individual per als diferents presos i preses i els varen aglutinar sota el mateix nom.

La principal diferencia entre Rescat i Alerta Solidaria, radica en que Rescat fa una feina principalment intramurs que és quan la persona esta complint condemna, i Alerta Solidaria treballa principalment la defensa prèvia als judicis i durant els mateixos.

4. Què feu Rescat? En quins projectes treballeu? Quins són els resultats del vostre treball?

Treballem sobretot en intentar cobrir les necessitats de les persones repressaliades, a mes, d’informar de la situació dels presos i preses polítiques i donar suport als familiars de les persones en presó

5. Quin és el mètode de treball col·lectiu? amb qui us organitzeu?

El mètode de treball de Rescat com a col·lectiu antirepressiu és de forma assembleària, i ens coordinem amb diferents grups de suport antirepressiu a nivell comarcal dins de l’àmbit dels Països Catalans, amb diferents assemblees de l’esquerra independentista i sectors llibertaris.

6. Quines són les vostres necessitats?

Les que qualsevol col·lectiu antirepressiu acostuma a necessitar, ajudes econòmiques per fer la feina sense problema i gent amb ganes de treballar la solidaritat antirepressiva, entre altres.

7. Teniu alguna aliança amb alguna altra organització a nivell internacional? en què consisteixen aquestes aliances?

Treballem puntualment amb diferents organitzacions de fora dels Països Catalans, sobretot amb organitzacions basques o galleges.

 

image_pdf

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*