Petita victòria i nou atac al transport públic


Els dimecres de concentració.

Era meitat de Desembre de 2013 i ja s’anunciaven les noves tarifes per l’any entrant: l’aigua, l’energia, les taxes … Tot anava a pujar per damunt de l’IPC per eixugar obscurs dèficits històrics, i per damunt de tot, el transport públic que confirmant una carrera extraordinària anava a pujar un altre 7% de mitjana , acumulant el 75% d’augment en 10 anys. A Nou Barris, el districte obrer del nord de Barcelona, a més d’indignació va sortir l’iniciativa: aquesta pujada no la pagarem!

Abans de Nadal s’havia reunit una assemblea de veïns, es coordinaven les entitats i corria la convocatòria de concentració i manifestació per tot el teixit social dels barris. Premsa i tv local començaren a seguir unes mobilitzacions cada dimecres que exigien preus populars del transport i criteris de servei públic. A finals de Gener les concentracions s’havien extés a 29 estacions de concentració, desprès a 41 i finalment es van deixar de publicar llocs concrets de trobada per que ocupaven tot l’espai de les octavetes, simplement es convocava a “totes les estacions” i cada dimecres al vespre les xarxes de metro, FGC i Rodalíes RENFE eren testimoni de sonores protestes, talls intermitents, mítings a les estacions d’enllaç, ocupar els vestíbuls de les estacions principals com les de Pça Catalunya, La Sagrera i Sants, fins i tot l’accés al AVE… I així durant mesos, fins i tot a l’estiu.

Es va constituïr la Plataforma Stop Pujades amb membres de tots els grups actius de cada zona i es prepararen democràticament les accions futures i la plataforma reivindicativa. La petita victòria d’enguany quan l’Autoritat del Transport Metropolità ha decidit no apujar les tarifes al 2015 i, fins i tot rebaixar la targeta més utilitzada (T10) per sota dels 10€, és un triomf de la constància, la voluntat i la coherència de centenars de persones que hi varen participar reiteradament durant l’any, tot i que ara surt el PSC a penjar-se la medalla pre-electoral de haver-ho imposat a CiU. El cert es que la pressió del moviment popular i el ressò mediàtic extraordinari de reclamacions tan senzilles com justes ja havia aconseguit acords de l’Ajuntament de BCN i fins i tot una moció al Parlament de Catalunya.

Però a les lliçons de l’auto-organització, la democràcia directa i la lluita popular que ens aporta aquest moviment, cal sumar-ne una altra: l’enemic de classe no para mai de cercar nous sistemes d’imposar els seus objectius, fins i tot si ha cedit davant d’una lluita mirarà com prendre més endavant encara més del que ha hagut de cedir.

El projecte que ho abarca tot: la T-mobilitat.

El transport públic de l’area metropolitana de Barcelona arrossega problemes estructurals derivats de la gestió que se n’ha fet durant anys. La manca de finançament adeqüat als darrers cinc anys han acumulat un deute de 540 milions d’euros. La política clientelar dels governs “d’equerres” que va tenir BCN fins a l’arribada de CiU -que no hi va fer camvis- ha farcit la plantilla de nombrosos directius i tècnics de elevat sou, no revelat . A TMB hi ha un directiu per cada cinc autobusos!

Durant anys l’intenció dels gestors de l’ATM ha estat apujar continuament les tarifes per acostar-les als “costos reals” és a dir, inclosos els sobrecostos imposats i els interessos del deute acumulat. Le mobilització de les usuàries arran de Stop Pujades i la resistència de la població en general, colpida per la crisi, a destinar cada cop més recursos al transport els ha dut a cercar una alternativa en el sector privat. En molts casos el viatge en moto, la bici o el cotxe surten més barats que els bitllets de l’ATM. S’han perdut centenars de milions de viatges a l’any, augmenta l’ús sense pagar i els enfrontaments amb els agents revisors, que demanen més protecció i assegurances.

L’Ajuntament ha aconseguit una sortida mentre arriba una Llei de finançament del Transport Públic, ha acordat el refinançament del deute amb Caixabanc, augmentant terminis i interessos fins al 2031. I cal suposar que a canvi del tracte li facilitarà l’entrada al negoci del transport. Com? A través una nova plataforma tarifària-tecnològica anomenada T-Mobilitat. L’imatge moderna i tecnològica del projecte és de fet un pla per augmentar de nou el deute, carregant-lo de nou amb una gran inversió en maquinari i programari que ha de facilitar que tothom hi estigui ficat, sense que ningú acabi sabent quan paga pel transport i si li han apujat el sistema tarifari o no.

La Mesa Popular del Transport ha recopilat dades del projecte i informa que una UTE (agrupació temporal d’empreses) amb Caixabanc, Indra, Fujitsu i Marfina (grup Moventia) han proposat una inversió inicial de 66 milions per comprar i mantenir màquines expenedores i validadores a tota la xarxa d’unes noves targetes que poden ser personalitzades i de pagament domiciliat o de prepagament que poden tenir descomptes per freqüència d’ús -facilitaran el control del frau i la flexibilitat tarifària. El sistema està en fase de proves durant 2015 i es desplegarà suposadament el 2016 en que s’instalaran més de 30.000 maquinaris nous.

Per què canviar el sistema abans de consolidar l’integració tarifària, acabar les linies en curs o tan sols eixugar el deute? I per que entregar un projecte d’aquest abast a una empresa privada?

On és la transparència del projecte i la voluntat participativa cap a la ciutadania que proclamen els directius de l’ATM?

De moment, ha transcendit que la Caixa cobrarà una comissió per viatge (2 cèntims) i que tindrà garantit un volum (es fan 900 milions de viatges l’any) i si no s’arriba a les previsions, serà compensada econòmicament… També cobrarà pels usuaris esporàdics, per la publicitat, per l’integració d’altres sistemes i serveis… I se suposa que acabarà fen el negoci del Big Data, es a dir venent l’nformació comercial que haurà recopilat de tots nosaltres (d’on provenim, quines zones comercials visitem, amb quin mòbil paguem o recarreguem…).

El moviment Stop Pujades no s’atura, ara es planteja debatre el nou projecte i mentre tant ha de fer front a la repressió que encara ve de les lluites del 2014: 20 persones de Barcelona i Manresa han rebut recentment multes de 150 € per aquells fets.

Aturar el projecte innecessari i privatitzador, continuar reclamant preus populars per afavorir -ne l’ús com a dret social i rebaixar la contaminació, exigir que s’obri el debat i la participació popular. Amb aquests objectius i també el de la cohesió social i territorial (millores de la línia R-3, que les rodalíes de Tarragona arribin al Delta del ‘Ebre, que s’acabi la linia 9, …) es convoca el proper 11 d’Abril el primer congrés de Defensa del Transport Públic on hi participa Stop Pujades amb la PTP, la FAVB, Ecologistes en Acció…

Preparem una resposta col.lectiva als plans del capital!

Toni (Xarxa Roja)

 

image_pdf

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*